EMAIL: info@gspgirona.org
      Inici  -  Presentació  -  Notícies  -  Legislació  -  Butlletins  -  Descàrrega de documents  -  Socis  -  Registre  -  Opinio  -  Links
En aquesta secció es poden consultar les notícies de caràcter sanitari del sector porcí, amb els corresponents enllaços cap a les diferents fonts d’informació.

Aquesta secció s’actualitza diàriament, d’acord amb les novetats informatives del moment.
 07/08/2017
 
Titular: PPA ROMANIA
Font: DAAM
Benvolguts/des,
Us trametem nota informativa del MAPAMA en relació al primer focus de PPA declarat en porc domèstic a Romania i la comunicació d´un segon focus en aquest mateix país.
Tal com es remarca en la documentació facilitada, els casos declarats a Romania empitjoren la situació de la malaltia, fet que augmenta el risc de difusió a la resta de països de la UE. És per això que cal recordar la importància de l´aplicació d´estrictes mesures de bioseguretat, tant a les explotacions de porcí com en relació a les condicions de neteja i desinfecció dels mitjans de transport, tant de porcí com d´altres espècies, especialment si existeix relació amb països afectats.

En aquest sentit, malgrat que el nombre de moviments procedents de Romania en les darreres setmanes ha estat mínim, els països de l´est són un dels orígens freqüents dels bovins que s´engreixen a Catalunya o que passen pel nostre territori amb destinació a la resta de l´estat.

L´any 2016 van entrar un total de 489 moviments (aproximadament 69.000 animals) procedents de Polònia, Lituània, Romania, República Txeca, Letònia i Estònia.

D´altra banda, és essencial reforçar la vigilància passiva a les explotacions i als escorxadors per la detecció i notificació immediata als serveis veterinaris oficials del DARP de qualsevol sospita per detecció de símptomes compatibles amb la malaltia.